“Rreth 11 mijë fëmijë kanë përfituar çekun e bebes nga 40, 000 në 120,000 lekë që nga Janari 2019, nga të cilët, rreth 2 mijë, janë fëmijë të qytetarëve shqiptarë të lindur jashtë vendit dhe të regjistruar në Shqipëri”, tha Manastirliu.

Një shtyllë tjetër ku po investohet për mirëqënien e nënës dhe fëmijës janë edhe maternitetet në të gjithë vendin. Pas Korçës dhe Sarandës, vijojnë investimet në Berat, Kukës, Lezhë e më pas në Burrel e Pogradec. Investime ka patur në vijim në pajisje mjekësore modern, inkubatorë etj, për të garantuar shërbim cilësor afër vendbanimit. Gjithashtu po investohet edhe te burimet njerëzore, të cilat janë më të rëndësishmet për të siguruar objektivin e Ministrisë së Shëndetësisë, me fokus te shëndeti i nënës dhe fëmijës.